Új Kindle-kiterjesztés a Firefoxban

A Firefox böngésző ma új, hivatalos Amazon-kiterjesztéssel bővült. A Send to Kindle névre hallgató böngésző-kiterjesztés az interneten talált cikkek küldését teszi lehetővé a Kindle különböző eszközeire és alkalmazásaira. Ez különösen akkor jön jól, ha valaki hosszú és nagyon érdekes olvasmányt talál böngészés közben, amit szívesebben olvasna e-könyv olvasón.

Ilyen megoldásokkal korábban is lehetett találkozni, de ez kicsit különbözik az eddigiektől. A letöltés és telepítés után a kiterjesztés ikonja jelen lesz a böngészőben. Erre kattintva lehet elküldeni a különböző tartalmakat kényelmesebb olvasásra a Kindle eszközökre (Kindle Keyboard, Kindle, Kindle Touch, Kindle Paperwhite, Kindle Fire, Kindle Fire HD) illetve Kindle alkalmazásokra (Kindle for Android, Kindle for iPad, Kindle for iPhone és Kindle for iPod Touch). Az elküldött dokumentumokat az Amazon tárolja a szerverein, de ezt a megőrzési funkciót törölhetjük is a beállítások során.


Ugyanitt kiválaszthatjuk, hogy egyetlen kattintásunk nyomán mely eszközeinken legyen elérhető a világhálóról kiollózott tartalom.

Az alkalmazás lehetőséget ad arra is, hogy az elküldés előtt előnézeti képen megtekintsük, hogy mi is kerül az olvasónkra.


Billentyűkombinációkat is beállíthatunk, egyet az azonnali küldésre (alapértelmezetten ALT+K), egyet pedig az előnézet megmutatására (alapértelmezetten ALT+P). Az előnézet közben beállíthatjuk a betűk méretét, a margókat, a sorok közötti távolságokat, a színeket és három betűtípus közül is válaszhatunk.Kindle1.pngTermészetesen az adott oldal kijelölt részét is elküldhetjük magunknak.

Ha egy olyan eszközön is bejelentkezve maradtunk, amelyikben nem bízunk, vagy kéretlen dokumentumok bukkannak fel az olvasónkon, akkor a kiterjesztés beállításai között találunk egy olyan kijelentkeztető gombot is (az Other settings alatt), amely megszakítja a kapcsolatot az összes aktív böngésző-kiterjesztéssel. Az archívumban pedig megtalálhatjuk korábbi kivágásainkat is. 

A kiterjesztés elérhető Chrome böngészőre is, a Safarit használóknak még várniuk kell.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük