Google Drive fájlok küldése email mellékleteként

A Gmail és a Google Drive mindeddig elég ügyetlenül kapcsolódott egymáshoz: az email-hez nem lehetett GoogleDrive fájlt csatolni mellékletként, a GoogleDrive fájlok elküldése során pedig csak egy egyszerű üzenetet lehetett a fájl mellé írni.

Mostantól kezdve a Gmail levélírás közben bármikor csatolhatunk egy fájlt a Drive-ból, akár a szöveg közé illesztve is. Ehhez nem kell kilépni a levél szerkesztéséből, csak az alsó menün kell kiválasztani a fájlt a Drive-ból.

A fájl mérete a Drive maximális fájlméretével megegyezhet, ami akár 10 GB is lehet. Ez természetesen csak azok számára elérhető, akik nem csak az ingyenesen rendelkezésre álló 5 GB tárhellyel rendelkeznek.

A mellékletben található fájl jogosultságaival sem kell sokat törődnünk, mert a rendszer azonnal felismeri, ha egy olyan fájl kerül mellékletként elküldésre, melynek megtekintéséhez nincs joga a címzettnek. Ebben az esetben a levél elküldése előtt egy olyan figyelmeztető ablakot kapunk, melyben a levelező elhagyása nélkül módosíthatjuk a fájl láthatóságát.

Ez az új lehetőség az elkövetkező napokban jelenik meg a Gmail illetve a Google Alkalmazások felhasználói számára, de csak abban az esetben, ha már az új levélíró felületet használják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük