Fejlesztések a Google Drive-ban

Minden felhő-alapú alkalmazásnál előfordul az, hogy az egyes fejlesztéseket alig vesszük észre, hiszen nem kell telepítenünk semmilyen programot, nem kell foglalkoznunk a frissítésekkel. Ha a felhasználói felület nem változik, akkor ezek az újdonságok csak akkor kerülnek elénk, ha a használat során valamilyen új funkcióba ütközünk.

Ilyen fejlesztések zajlottak mostanában a Google Drive háza táján is. Az első ilyen újdonság a név alapú keresés. Ha nem emlékszünk a keresendő fájl nevére, de azt tudjuk, hogy ki osztotta meg velünk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy a kereső mezőbe elkezdjük beírni az illető nevét. A Drive automatikusan kiegészíti a nevet.

A Google Earth térkép fájlokat (.kml és .kmz) is megnyithatjuk, kezelhetjük a Google Drive webes felületén.

Új mappa létrehozása a fájlok rendezése közben. A fájlok rendszerezését nagyban megkönnyíti az az újítás, aminek segítségével röptében is tudunk új mappát létrehozni a Drive-ban. A rendezés során kiválasztott fájlokat eddig csak a már létező mappákba tudtuk elhelyezni, ezen túl a létező mappák listája alatt megjelenik az új mappa létrehozásának lehetősége is. A kiválasztott fájlok a frissen létrehozott mappába kerülnek.

Mappák másolása a Drive-ba az asztalról húzd és ejtsd módszerrel. A Chrome böngésző használata esetén egyszerűen áthúzhatjuk a kiválasztott mappáinkat a Drive-ba gépünk fájlrendszeréből, a feltöltés azonnal elindul.

Kukázás. Biztos előfordult már mindenkivel, hogy egy szórakozott mozdulattal a szennyes zokniját nem a szennyes tartóba dobta, hanem a szemetesbe, ahonnan aztán elő kellett kaparnia. Nekik jön jól az a fejlesztés, ami a fájlok keresését kiterjeszti a kukára is.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük