A Prezi új arca

Teljesen új felhasználói felületet kapott a Prezi, ez a zseniális prezentációs alkalmazás. Eddig sem volt ördöngösség a használata, de mostantól még könnyebb elkészíteni a bemutatót. Ha valaki szeretne egy ingyenesen használható, online szerkeszthető, megtekinthető, megosztható, intuitív prezentációs rendszert megismerni, ideje kipróbálnia a Prezit.

Új Prezi készítésekor egy ideje már 3D sablonokat is használhatunk, ezekhez társíthatunk különböző előre elkészített témákat, de ezeket tetszés szerint át is alakíthatjuk. A korábbi buborékos menüt felváltja a leegyszerűsített felső menü.

prezi01.png

Ezek segítségével válthatunk témákat (Themes), illeszthetünk be kereteket (Add Frames), illetve előre elkészített sablonokat (Layouts…). A képeket az Images menü segítségével a számítógépünkről vagy az internetről illeszthetjük be, az egyszerűen megrajzolható geometriai formákat és szimbólumokat is a Shapes menüből választhatjuk ki, de itt található a ceruzaszerű rajzeszköz (Pencil) és  a szövegkiemelés lehetősége is (Highlighter). A hang és videofájlok hozzáadására a Media menü szolgál, korábbi PowerPoint diáinkat pedig az azonos nevű menüvel hasznosíthatjuk újra.

Az útvonalat a bal oldali szalagra illesztett Edit Path segítségével szerkeszthetjük.

A képernyő jobb felső sarkában található menüpontok segítségével online prezentációt indíthatunk, megoszthatjuk prezentációnkat szerkesztésre is munkatársainkkal. Ha szeretnénk nyomtatható formátumot gyártani, azt is megtehetjük (lemondva ezzel a zoomolás szépségeiről), de beállíthatjuk a 4:3 ill. a 16:9 monitorarányt is.

A Prezi honlapján számos olyan bemutatót találhatunk, melyek ötletet adhatnak saját munkánk előkészítésekor és elkészítése közben.

A kezdők számára oktató videók is elérhetők, bár ezek még a régi felhasználói felülettel készültek, a lényeg azonban változatlan.

Relativitás Prezizve:

Még politikai témák is vannak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük